12. lokakuuta 2015

Välineet 1/2

Multa on jo ainakin miljoonaan kertaan toivottu postausta välineistä joita käytän ja paikoista joista ne ostan yms. joten tässä se vihdoin tulee (tai siis eka osa)! Yhden postauksen olen jo joskus vuonna nakki tehnyt kynistäni mutta se on niin surkea että annetaan sen olla :''D ja hei antakaa anteeksi, suurimmasta osasta välineitä en muista ostopaikkoja, mutta laitan sen niihin muutamaan jotka muistan! Myöskään tuotemerkit eivät ole aivan kaikista selvillä... Ja tosiaan, postaus maalaamiseen käyttämistäni välineistä tulee heti kun ehdin c:


Puuvärit
Vaikken melkein koskaan puuvärejä käytä, niin löytyy minultakin muutamat ihan laadukkaat Derwentin puuvärit, toiset tavalliset ja toiset vesiliukoiset. Ostopaikasta en ole varma mutta minulla on sellainen tunne, että ainakin vesiliukoiset olen saanut lahjaksi. Näitä kyllä varmaan löytyy vähän kaikkialta, luulisin että esim. Suomalaisesta kirjakaupasta saa!


Lyijykynät (+ hiilikynä)
Kuvassa näkyykin se, etten myöskään pahemmin lyijykynäpiirroksia tee, lähinnä käytän lyijykyniä luonnosteluun, joten laadulla ei ole kovin paljon väliä. Pehmeyksiä löytyy erilaisia ja merkkejä on vaikka mitä kun näitä on tullut ostettua ties mistä ja ties kuinka kauan sitten. Oikeastaan tykkään eniten lyijytäytekynistä, koska jälki on niin paljon tarkempaa eikä tarvitse teroittaa. Mutta juu, tuskinpa teistä kukaan oikeasti kaipaa vinkkejä, millaisia lyijykyniä voisi ostaa ja mistä :'D sen verran perus koulutarvikekin.

Copicit
Tässä tulee se suurin rakkauteni piirtämisen saralla, nimittäin Copic markerit. Itselläni on vain näitä Copic ciao -mallisia, koska rahat eivät riitä kaikkien mahdollisten ihanuuksien ostoon. Näissä on kaksi erilaista päätä ja väri levittyy ihanan tasaisesti. Näillä on niin kiva piirtää, etten pahemmin enää muita tekniikoita käytä.. Suosittelen näitä, vaikka ovatkin riistohintaisia! Olen ostanut näitä Info-kirjakaupasta (3,9€ kappale jos oikein muistan) mutta kyllä näitä varmasti saa muualtakin

Pro markerit
Pro markerit olivat minulle ensimmäiset "kunnon" tussit ja pitkään käytinkin pelkästään niitä, vaikka lopulta Copicit syrjäyttivätkin ne. Käytän näitä vielä nykyäänkin joskus, tosin nyt melkein kaikki alkavat jo olla kuivia. Mitään vikaa Pro markereissa ei ole, hinta ja laatu Copiccien kanssa on aika sama, mutta pidän Copiceissa siitä ohuemmasta muotoilusta, jonka takia niitä on helpompi käsitellä.


Tigerin tussit
Kesällä satuin löytämään hyvän vaihtoehdon Pro markereille ja Copiceille, jos ei tahdo tuhlata tusseihin omaisuutta. Tigerissä myydään tällaisia melko hyviä tusseja, joiden jälki on aika tasaista ja kärkiä on kaksi erilaista. Toki muotoilu on vähän kömpelö, mutta annettakoon se anteeksi edullisen hinnan vuoksi (muistaakseni 3€/3kpl). Eivät nämä toki noita laatutusseja voita, mutta ovat silti ihan hyvä vaihtoehto esim. aloittelijoille ja vaikka köyhille opiskelijoille.

Ohuet mustat tussit
Ohuita mustia tusseja mulle onkin kertynyt ihan kiitettävästi tässä parin vuoden aikana, kun niitä tarvitsee melkein kaikkiin piirroksiin. Suosikeikseni ovat pitkän testailun jälkeen päätyneet Eddingin tussit (1), joita minulla onkin iso läjä eri paksuisina (0,1, 0,3, 0,5). Uusi tuttavuus Neopiko (2) tosin tuntuu aika vahvalta haastajalta mutta on sen verran vieras vielä, etten osaa varmaksi sanoa. Se löytyi Akateemisesta kirjakaupasta kuten Eddinginkin tussit ja minulla on siitä koot 0,1 ja 2,0. Viimeisenä (3) Copicin (0,3) ja Staedtlerin (0,1) tussit (Infosta). Näistäkin tykkään paljon, tosin kuivuvat kamalan äkkiä.


Stabilot
Kaikki varmaan tuntevat Stabilot? Muistiinpanojen lisäksi tykkään piirtää näillä kaikkea pientä kivaa, jotain luonnoksia ja silleen. Lisäksi toimivat aika hyvin piirroksien rajoissa. Itselläni on näitä pitkinä ja ohuina ja lyhyinä ja paksuina. Hinnasta en nyt muista, mutta kaikki nyt varmaan tietävät niiden maksavan paljon :'D Itse olen nämä tainnut Suomalaisesta kirjakaupasta hankkia, mutta saa näitä ihan melkein mistä vain.

Musteet & hiusterät
Musteita en ihan hirveästi ole vielä päässyt käyttämään, vaikka tekniikasta kauheasti tykkäänkin. Ehkä lähitulevaisuudessa näettekin sitten enemmän töitä musteella tehtynä jahka ehdin näillä läträtä. Omistan tosiaan kaksi Winsor & Newtonin mustetta (Akateemisesta kirjakaupasta, musta ja hopea) sekä yhden Pelikanin musteen (Infosta, Burnt sienna). Hiusteriä ja varsia onkin sitten isompi valikoima kun tuollainen ihana boksi löytyi Suomalaisesta kirjakaupasta. Musteella piirtämistä (ja maalaamista) suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, tällä saa sekä ihanan siroa että vähän ronskimpaa jälkeä ja nättiä tulee helpolla!

Kuulakärkikynät
Muistiinpanojen kirjoittamisen lisäksi käytän kuulakärkikyniä myös piirtämiseen, erityisesti halutessani tehdä jotain "nopeaa ja huolimatonta". Kuvassa näkyvien erilaisten kuulakärkikynien merkkejä en tiedä, mutta kyllä aika monesta kaupasta värikkäitä kuulakärkikyniä löytyy. Esimerkiksi tuo monivärinen on hirmu kätevä, löytyi muutamalla eurolla Tigeristä.

***
Kaiken tämän lisäksi minulta löytyy myös valtava läjä kumeja, viivottimia, papereita, vihkoja jne. mutten koe tarpeelliseksi esitellä niitä, koska veikkaan kaikkien tietävän niistä tarpeeksi. Ja hei jos jäi mitä tahansa kysyttävää tai uskotte mun unohtaneen jotain niin kysykää ihmeessä!

8 kommenttia:

 1. Derwentin kyniä löytyy aika hyvin Suomalaisesta Kirjakaupasta, ja Clas Ohlsonillakin on ihan hyvä valikoima! Muitakin paikkoja varmaan ois, mutta noista oon ite ostellu kyniä. :-)

  Kannattaa muuten kokeilla Colorsoft ja Inktense -kyniä, jos Derwentistä tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Itse asiassa puuväreistä en ylipäätään tykkää enkä pahemmin käytä niin tuskin niitä tulen uusia ostamaan ellen nyt yhtäkkiä innostu muusta kuin tusseilla piirtämisestä :'D

   Poista
 2. Hei pitää testata noita Tigerin tusseja! Ja jos innostun tussipiirtelystä ni sit voi harkita jo noita kalliimpiakin :D Oonkin miettinyt että mistä sais kohtuu halvalla taiteilutarvikkeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva että tästä oli hyötyä! c:

   Poista
 3. Hieno blogi ja hienoja taideteoksia! :-)

  ♥: http://sirujee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Itsekin olen haaveillut vähän paremmista piirtämisvälineistä kuin vain nuo stabilot, joita minulla on se 20 kpl, mutta esteenä on juuri ollut se, että kaikki hyvät (ainakin kuulemma hyvät) tussit ja muut kynät ovat niin pirun kalliita.
  Sen verran olen ajatellut kuitenkin panostaa ja ostaa juuri noita ohuita mustia tusseja muutaman, koska minulla niitä on nyt yksi ja sitten musta paksu stabilo, joilla olen piirrellyt sellaisia sarjakuvamaisia hahmoja ja muita.
  Mutta voisin melkeinpä harkita noita Tigerin tusseja, koska eivät ole kovin kalliita näköjään ja jos ovat kohtalaisen hyviä, niin niille voisi olla käyttöä. :)

  http://mintunvihreassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti koittaa! c:

   Poista